Λίγα λόγια για Εμένα

Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 2005.

Ως Ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδεύτηκα στο Κλασσικό Ψυχόδραμα του Moreno (2007- 2012) στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥ.Κ.Α.Π.), που εδρεύει στους Αμπελόκηπους Αθηνών και είναι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO- Federation of European Psychodrama Training Organization). Δάσκαλοι μου και εμπνευστές στη ζωή μου είναι ο κος Κωνσταντίνος Λέτσιος, ο Dr Max Clayton και η κα Christine Hosking.

Εκπαιδεύτηκα επίσης στο Playback Theatre, το Θέατρο του Αυτοσχεδιασμού (2007- 2009), από τους Zánkay András και Bakó Tihamér, μέλη της Ουγγρικής Εταιρείας Ψυχοδράματος και Playback Theatre.

Εργάζομαι ιδιωτικά ως επαγγελματίας ψυχολόγος από το 2007, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες και συντονίζοντας βιωματικές ομάδες ανάπτυξης της προσωπικότητας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες (ατομική ψυχοθεραπεία & ομαδική ψυχοθεραπεία). Οργανώνω εκπαιδευτικά σεμινάρια και αυτοτελή εργαστήρια ψυχοδράματος και συμμετέχω σε εκπαιδευτική ομάδα ψυχοδράματος ως εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια σε συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π.

Διατηρώ συνεργασίες με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο εκπαιδευτικό προσωπικό και συντονίζοντας βιωματικές ομάδες γονέων.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων της επαγγελματικής μου πορείας εργάστηκα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αγίων Αναργύρων (2016) ως Σύμβουλος Ψυχολόγος.

Συνεργάστηκα με το ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ”ΕΚΚΑ ΑΕΕ” (2013- 2015) για την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος ”PaTiE- Psychodrama as a Tool in Education” – ”Το Ψυχόδραμα ως εργαλείο στην Εκπαίδευση”, συγγράφοντας μέρος του εκπαιδευτικού υλικού, εκπαιδεύοντας βιωματικά τους εκπαιδευτές ενηλίκων και αξιολογώντας το σύνολο του έργου.

Έχω εργαστεί στην Κοινωνική Υπηρεσία- Συμβουλευτικό σταθμό του δήμου Πετρούπολης (2008- 2013) ως ψυχολόγος παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες, ομιλίες και εργαστήρια σε σχολεία και άλλους συνεργαζόμενους φορείς, συντονίζοντας βιωματικές ομάδες με γονείς από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, εποπτεύοντας φοιτητές ψυχολογίας.

Έχω συγγράψει το επιστημονικό άρθρο “Ψυχόδραμα για Παιδιά”, μέρος του τρίτομου συλλογικού έργου με τίτλο: “Βοήθημα Εκπαιδευτικού Μικρών Παιδιών. Θεωρία και Πράξη”.

Κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2008- 2009 παρακολούθησα το ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2007- 2008 μετεκπαιδεύτηκα στη χρήση του συστήματος Διάγνωσης Ψυχοπαθολογίας Παιδιών & Ενηλίκων DSM- IV στην Ison Psychometrica.

Έχω παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων, όπως και εξακολουθώ, καθώς πιστεύω πως η επιμόρφωση και η “δουλειά” με τον εαυτό μας είναι διαδικασίες που διαρκούν μια ζωή.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής μου πορείας στο χώρο, προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο ΚΣΔΕΟ Έδρα- ”Ιπποκράτης ΙΙ” στο δήμο Περιστερίου, στο Κέντρο Πρόληψης “Οδοιπορικό” του δήμου Περιστερίου και στον δήμο Πετρούπολης συντονίζοντας βιωματικές ομάδες γονέων- ομάδες αυτογνωσίας.

Από το 2012 είμαι βασική συνεργάτης του ΨΥ.Κ.Α.Π., συνεισφέροντας και προωθώντας ενεργά τις δραστηριότητες του κέντρου.

Τέλος, είμαι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

  • Άδεια Άσκησης επαγγέλματος υπ’ αριθμό 8063/ 22-09-2005
  • MS Windows, MS Office
  • Proficiency in English of Cambridge (2002)
  • Diplȏme de Langue et Littératute Françaises, Sorbonne 2ᵉ degré (2005)