Βιωματική Ομάδα Ψυχοδράματος για Παιδιά

Με ”όπλα” τη δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία ξεκινάμε ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι με τα παιδιά, επιδιώκοντας να εκφραστούν, να απολαύσουν, να διευρύνουν τις ικανότητες τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού τους, να σχετίζονται αποτελεσματικά με τους συνομηλίκους και τους ενήλικες. Παίζοντας μαθαίνουν βιωματικά, κι όχι θεωρητικά, πώς να αντιμετωπίζουν οτιδήποτε προκύπτει στη ζωή τους.

Συμμετέχοντας σε μια ομάδα  ψυχοδράματος, τα παιδιά μαθαίνουν να:

♥ έχουν αυτοεκτίμηση και να αυξάνουν την αυτοπεποίθηση τους

♥ δίνουν αξία στις ικανότητες τους και να αναπτύσσουν νέες

♥ λαμβάνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις

♥ μοιράζονται και να συνεργάζονται με συνομηλίκους και ενήλικες

♥ διαχειρίζονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους

♥ αποκτούν καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα τους

♥ είναι πιο ανοιχτά και εκδηλωτικά στις σκέψεις και τα συναισθήματα τους

αποδέχονται περισσότερο τη διαφορετικότητα

♥ έχουν μια πιο όμορφη, χαρούμενη, ξέγνοιαστη καθημερινότητα.


Προλαμβάνοντας & Αναπτύσσοντας

Συνήθως απευθυνόμαστε σε ψυχολόγο/ παιδοψυχολόγο για τα παιδιά μας όταν υπάρχει κάποιου είδους δυσκολία και δεν ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε. Δεν χρειάζεται να γίνεται όμως μόνο για αυτό.

Οι ομάδες συναισθηματικής ανάπτυξης & δημιουργικής έκφρασης παιδιών δουλεύουν εξαιρετικά και στο επίπεδο της πρόληψης.

Για το λόγο αυτό φροντίζουμε, σε ένα χώρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, να συμβάλλουμε στην αξιοποίηση των ικανοτήτων του παιδιού και στην καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων.

Ενισχύοντας τον διάλογο, την έκφραση συναισθημάτων, την εκτόνωση εντάσεων και συγκρούσεων, την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και με τον ενήλικα συντονιστή- συνοδοιπόρο, το παιδί αποκτά καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας του, μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού του και σχετίζεται πιο λειτουργικά με τον εαυτό του και τους άλλους.


Πώς γίνεται;

Η επαφή με τους συνομηλίκους και τον ενήλικα συντονιστή, σε ένα πλαίσιο με καλοπροαίρετη διάθεση, αποδοχή, οικειότητα κι ελευθερία έκφρασης, που πραγματοποιείται σταθερή ημέρα και ώρα κάθε εβδομάδας, συμβάλλει στο να εκφράσουν τα παιδιά αυτά που τα δυσκολεύουν & αυτά που τα βοηθούν να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Με σεβασμό στην ατομικότητα του κάθε παιδιού και με τη χρήση διαφόρων μέσων, όπως:

  • συμβολικού παιχνιδιού & παιχνιδιού ρόλων,
  • βιβλίων & παραμυθιών,
  • ζωγραφικής & κατασκευών,
  • μουσικοκινητικής αγωγής κ.ά.,

στοχεύουμε σε παιδιά υγιή, δημιουργικά, αυθόρμητα, με δικό τους όραμα για την ζωή!


Σημείωμα προς τους γονείς
Βιωματική Ομάδα για ΠαιδιάΕνθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετάσχουν στην ομάδα ψυχολογικής & συναισθηματικής ανάπτυξης, όχι γιατί έχουν πρόβλημα αλλά γιατί θέλετε να τα δείτε ευτυχισμένα!
♦ Θέλουμε τα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους και να μπορούν να αντιμετωπίζουν μόνα τους τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους!
♦Αγαπάμε τα παιδιά και για αυτό προσπαθούμε να ‘’ανοίξουμε παράθυρα’’, να δημιουργήσουμε μαζί τους έναν κόσμο με προοπτικές διεύρυνσης και ανάπτυξης!